Inför HV71 – DIF

 

(59) Mantas Armalis höll nollan senast mot HV71. DIFFoto: Carl-Cedric Persson

(59) Mantas Armalis höll nollan senast mot HV71.
DIFFoto: Carl-Cedric Persson

Senast lagen drabbade samman så stod Djurgården som vinnare med 2-0 på Hovet. Den senaste matchen i HV:s hemmaborg Kinnarps Arena stod HV som vinnare med 4-3 efter sudden, Dagens match går just i Kinnarps Arena. Ska HV71 vinna ytterligare en gång i hemmaborgen?

Djurgården kommer från en vinst hemma mot Karlskrona med 4-3 vilket blev en riktig nagelbitare. Djurgården hade en 4-0 ledning och var påväg att tappa mot tabelljumbon. Jag är inte så imponerad av Djurgårdens insats mot Karlskrona. Ska de slå HV borta så behöver dem rycka upp sig en aning i form av en hårdare forecheck och ännu mer skott mot kassen, det räcker inte med 27 skott hemma mot tabelljumbon. Försvaret måste styra bort spelarna som kommer in i slottet och framför kassen, alldeles för mycket av denna typ av misstag mot Karlskrona. Justerar inte DIF dessa detaljer kan det bli en riktigt tuff bortamatch!

HV71 kommer från en förlust senast mot Örebro borta med 3-0. Såg tyvärr inte matchen, men jag vet sedan tidigare att HV kan vara mycket upp och ner. Ena matchen kan dem vinna med 5-0 hemma mot ett lag, men sen nästa match kan dem istället förlora med 5-0.  Jag tror HV kommer hem starka och revanschsugna till sin hemmaborg och kommer sätta en enorm forecheck på DIF, HV71 i Kinnarps Arena är inget att leka med!

Mitt tipp inför denna match är att det egentligen kan gå hur som helst så jag säger en 1:a och en 2:a.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *